Γυαλιά και σχολείο. Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ως γνωστόν έχει πολλές υποχρεώσεις! Εκτός από τα γνωστά (βιβλία, τετράδια, τσάντες και κασετίνες) είναι και η εποχή όπου θα πρέπει να κάνουμε και έναν έλεγχο στην όραση του παιδιού μας.

Read More

Η απώλεια της όρασης έχει σχέση με την πνευματική εξασθένηση στην τρίτη ηλικία Πρόκειται για τη πρώτη μελέτη που δείχνει ότι η όραση είναι κυρίαρχος παράγοντας στη σχέση οπτικής απώλειας και γνωστικής λειτουργίας.

Read More

ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ Πως θα επιλέξουμε σωστά? gyalia,hliou,γυαλιά,ηλίου,sunglasses Εκτός από αξεσουάρ, τα γυαλιά ηλίου είναι επίσης και ενα βασικό «εργαλείο» προσωπικής προστασίας. Εξασφαλίζουν προστασία των ματιών από την υπεριώδη ακτινοβολία και κατ’ επέκταση από επικίνδυνες παθήσεις και αλοιώσεις.

Read More

Ως ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον οποίο έχει τοποθετηθεί το βιονικό μάτι Argus II , ο 67χρονος Keith Hayman μοιράζεται την εμπειρία του, το να είναι δηλαδή σε θέση να «δει» και πάλι , μετά από 25 χρόνια όπου είχε χάσει την όρασή του λόγω μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας.

Read More