Γυαλιά και Σχολείο

Γυαλιά και Σχολείο μια ματιά σε ένα επίκαιρο πρόβλημα
Γυαλιά και σχολείο. Το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς ως γνωστόν έχει πολλές υποχρεώσεις! Εκτός από τα γνωστά (βιβλία, τετράδια, τσάντες και κασετίνες) είναι και η εποχή όπου θα πρέπει να κάνουμε και έναν έλεγχο στην όραση του παιδιού μας.
Μετά την επίσκεψη στον Οφθαλμίατρο ή τον Οπτικό-Οπτομέτρη μας και με την ολοκλήρωση του ελέγχου ξεκινά, εφόσον χρειάζεται, η αναζήτηση των κατάλληλων γυαλιών (σκελετού και φακών).
Θα πρέπει να κατανοήσουμε πως η διόρθωση που πρέπει να γίνει, δεν θα βοηθήσει μόνο στην καλή και σωστή όραση του παιδιού μας. Θα συμβάλλει σημαντικά και στην τόνωση της αυτοπεποίθησης του, μιας και οι θολές αμφισβητούμενες εικόνες θα αντικατασταθούν με άλλες λαμπερές και ξεκάθαρες. Θα αυξηθεί η συμμετοχή του στο μάθημα και γενικά θα αισθάνεται πολύ καλύτερα.
Γιατί ορισμένα παιδιά αρνούνται να φορέσουν γυαλιά την πρώτη φορά? Τι πρέπει να προσέξουμε?
Συχνά τα παιδιά εκδηλώνουν μια άρνηση στο να φορέσουν τα γυαλιά ιδιαίτερα την πρώτη φορά. Αν είναι και οι πρώτοι στην τάξη που θα τα φορέσουν, τα προβλήματα μεγαλώνουν. Πολλές φορές στην άρνηση του παιδιού κρύβεται ο προβληματισμός του γονέα και η άρνηση του να αποδεχθεί ότι το παιδί του χρειάζεται να φορέσει γυαλιά. Οι γονείς ανησυχούν για το αν το παιδί θα συνηθίσει τα γυαλιά του, αν θα τα προσέχει να μην σπάσουν, αν θα το κοροϊδεύουν οι συμμαθητές του στο σχολείο.
Αυτό όμως που είναι σχεδόν πάντα σίγουρο είναι ότι όταν το παιδί βλέπει καλύτερα με τα γυαλιά του σχεδόν πάντα τα αποδέχεται ανεξαρτήτως ηλικίας.
Αν τα γυαλιά δίνονται ως βοηθήματα ενάντια στο στραβισμό ή την αμβλυωπία, πράγμα συνηθισμένο στην προσχολική ηλικία, η βοήθεια του γονιού είναι πολύ σημαντική στο να πείσει το παιδί να βάλει τα γυαλιά του.
Σωστή επιλογή για σωστή όραση
Η επιλογή του σκελετού με την επιστημονική βοήθεια του Οπτικού-Οπτομέτρη, θα δώσει, εκτός απο την απαιτούμενη άριστη εφαρμογή για σωστή όραση, στύλ και εμφάνιση, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου του παιδιού. Είναι λάθος να αγνοούμε την εμφάνιση και να ασχολούμαστε μόνον με την αντοχή, όταν μπορούμε με την σωστή επιλογή να πετύχουμε και τα δύο.
Τέλος στην κρίσιμη επιλογή των οφθαλμικών φακών η γνώμη του ειδικού Οπτικού-Οπτομέτρη θα μας οδηγήσει στην σωστότερη κατεύθυνση για την άριστη όραση και την βέλτιστη τιμή. Ειδικά αυτήν την εποχή όπου για αρκετό καιρό η σχολική αίθουσα αντικαταστάθηκε απο τον υπολογιστή το tablet η ακόμα και τον υπολογιστή η επιλογή των σωστών οφθαλμικών φακών όπου φιλτράρουν την Μπλέ ακτινοβολία των ψηφιακών οθονών είναι επιτακτική ανάγκη.
Στα καταστήματα Οπτικών Μυλόβα οι εξειδικευμένοι Οπτικοί-Οπτομέτρες μας, θα σας βοηθήσουν ωστε οι επιλογές σας να καλύψουν απόλυτα το πρόβλημα όρασης του παιδιού, καλύπτοντας την κατασκευή με τις εγγυήσεις ποιότητας και καλύτερης τιμής.
Σας ευχόμαστε
Καλή σχολική χρονιά με υγεία και επιτυχίες για τα παιδιά.
Μην ξεχνάτε, είμαστε πάντα εδώ έτοιμοι να λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας σχετικά με την διόρθωση της όρασης.
Παναγιώτα Μυλόβα
Πτυχιούχος Οπτικός-Οπτομέτρης
LEAVE A COMMENT
Για να σχολιάσετε πρέπει να συνδεθείτε.