Μυωπία


Πού οφείλεται η μυωπία;
Μυωπία παρατηρείται όταν το μάτι έχει επίμηκες σχήμα, πράγμα που αναγκάζει τις φωτεινές ακτίνες να εστιάζονται πολύ μακριά μπροστά από τον αμφιβληστροειδή, καθιστώντας δύσκολη την μακρινή όραση.

Όπως και η υπερμετρωπία, η μυωπία μπορεί να είναι κληρονομική. Η διάγνωσή της γίνεται συνήθως όταν το παιδί είναι 8 – 12 ετών. Κατά τα χρόνια της εφηβείας, όταν το σώμα αλλάζει γρήγορα, μπορεί να επιδεινωθεί. Σε γενικές γραμμές, στις ηλικίες μεταξύ 20 και 40 ετών, οι αλλαγές στη μυωπία είναι μικρές.

 Συμπτώματα της μυωπίας
Ένας ειδικός στην φροντίδα της όρασης είναι σε θέση να προβεί σε διάγνωση της μυωπίας με μια απλή εξέταση. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματά της περιλαμβάνουν:

  • Θαμπή ή θολή μακρινή όραση
  • Συχνή προσπάθεια εστίασης των ματιών
  • Κόπωση των ματιών ή και πονοκεφάλους, λόγω της προσπάθειας για εστίαση

 Μέθοδοι θεραπευτικής αγωγής για την μυωπία

Η μυωπία μπορεί εύκολα να διορθωθεί μέσω της επανεστίασης των φωτεινών ακτίνων πάνω στον αμφιβληστροειδή. Αυτό συνήθως επιτυγχάνεται με:

Γυαλιά οράσεως και φακούς επαφής: Η απλούστερη θεραπευτική αγωγή, την οποία επιλέγουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Στα καταστήματα μας έμπειροι Οπτικοί Οπτομέτρες θα σας βοηθήσουν να επιλέγξετε την καλύτερη λύση.

Χειρουργική επέμβαση: υπάρχουν διαθέσιμες χειρουργικές λύσεις, οι οποίες όμως μπορεί να είναι δαπανηρές και να συνεπάγονται περισσότερους κινδύνους από τις διαθέσιμες επιλογές φακών επαφής. Αυτές οι διαδικασίες περιλαμβάνουν την χρήση τεχνολογίας λέιζερ ή της διενέργειας τομών με κλασική χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μικρής ποσότητας ιστών από τον κερατοειδή.

Δωρεάν μέτρηση

Κλείστε τώρα ραντεβού για δωρεάν μέτρηση